....ρε ουουστ....!!!

.....οι γαλαζοαίματοι στο σόι μου ξεκινούν από εμένα...!!!...!!!

My Photo
Name:
Location: Αθήνα, Greece

"Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει!" Νίκος Καζαντζάκης

Number of online users in last 3 minutes

Monday, February 12, 2007

.....περί κτηματολογίου....



....μπαίνω χθες στο αεροπλάνο και έχω μαζί μου την Κυριακάτικη Καθημερινή παρέα για το ταξίδι προς Αθήνα....ίσως κάποιοι να σκέφτονται τώρα...Καθημερινή = δεξιός....!!!
Μερικές διευκρίνησεις λοιπόν
1ον
........ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.....για την ακρίβεια...ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ!!!
Ούτε δεξιός....ούτε αριστερός...ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ!!!
....αγαπάω πολύ αυτόν τον τόπο και ας βρίζω πολλές φορές.
Θέλω λοιπόν να διαβάζω μία εφημερίδα η οποία, να μου δίνει όσο το δυνατόν μία αντικειμενική άποψη κάποιων γεγονότων και να γράφουν άνθρωποι σε αυτήν που θα με προβληματίσουν γόνιμα και θα με κάνουν να σκεφτώ επικοδομητικά.
Αυτή η εφημερίδα για μένα είναι η Καθημερινή.

2ον
Πάντα έριχνα λευκό εκτός από τις προηγούμενες εκλογές που ψήφισα Ν.Δ.
Ο λόγος που ψήφισα Ν.Δ. ήταν γιατί δεν άντεχα να βλέπω άλλο στην εξουσία
τον Τσοχατζόπουλο(ιδιοκτήτης των Jumbo και άλλων επιχειρήσεων ως γνωστόν)
την Βάσω Παπανδρέου(ιδιοκτήτης των super Market Atlantic και άλλων επιχειρήσεων ως γνωστόν), τον Λαλιώτη(να πω για καράβια του στην Αργεντινή?να αναρωτηθώ πως του ανήκουν τα μισά ακίνητα στην περιοχή του ψιρή?), τον Πρωτόπαππα(πρών πρόεδρος ΓΣΕΕ) , τον Γιωργάκη Παπανδρέου(συμμετήχε σε όλες τις αποφάσεις του ΚΙΣΕΑ οι οποίες οδήγησαν στα σκάνδαλα δισσεκατομυρίων.....αλλά ήταν και είναι αγαπημένο παιδί των Αμερικάνων και έτσι δεν του έχουν καταλογήσει πολλά)....και ποιον άλλο να τονίσω από αυτήν την παράταξη των τελευταίων 20 χρόνων που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα σαν άνθρωποι......ούτε ψιλικατζίδικο δεν θα μπορούσαν ανοίξουν μόνοι τους αλλά βρέθηκαν κάτω από την ηγεσία ενός χαρισματικού ηγέτη(Ανδρέας) με ανήθικες προθέσεις όμως για αυτόν τον τόπο....όλοι τους "ήταν του κόμματος" όπως έλεγε στην ταινία "Υπάρχει και φιλότιμο" ο Διονύσης Παπαγιανόπουλος...και έτσι πλούτησαν.....και έριξαν τον Έλληνα στην νοοτροπία της αρπαχτής.

Τα αποτελέσματα των επιλογών τους όλα αυτά τα 20 χρόνια διακυβέρνησής τους, τα βλέπουμε κάθε μέρα στη ζωή μας, στην παιδεία, στην υγεία, κλπ.

Έτσι λοιπόν θέλωντας να δώσω ένα τέλος στο "κατηφορικό ΠΑΣΟΚΙΚΟ βόλεμα" αυτού του τόπου ψήφισα Ν.Δ. Τους πίστεψα κιόλας λίγο, θα έλεγα!
Σήμερα μετά από 3 χρόνια νιώθω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι....απλά μαλάκας!!!!
Φοβούνται και αυτοί το πολιτικό κόστος για να πάρουν μια απόφαση "εδώ και τώρα" και να αλλάξουν κάποια πράγματα!
Με θλίβει το γεγονός ότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι πολιτικοί, έχουν ζήσει ή σπουδάσει σε χώρες του εξωτερικού και έχουν εικόνες του πως πρέπει να είναι δομημένα, σε μια κοινωνία, κάποια πράγματα.

Διάβαζα λοιπόν χθες στην "Καθημερινή" μία "δεξιά" εφημερίδα, για την απαράδεκτη κατάσταση της κυβέρνησης.......και ένα μικρό παράδειγμα είναι το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

11 χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια να συνταχθεί έχει φτάσει σε τέλμα πάλι η όλη προσπάθεια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας απειλεί με απένταξη του έργου από το Γ' ΚΠΣ και γενικότερα στο μόνο πράγμα που πάει το μυαλό μας είναι η σκοπιμότητα μην ολοκλήρωσης ενός τέτοιου απλού project για την χώρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ αν σας ενδιαφέρει το θέμα.

Εγώ απλά λυπάμαι πλέον που καμία πολιτική παράταξη δεν μου δίνει ελπίδα για βελτίωση της ζωής σ'αυτήν την χώρα και λυπάμαι επίσης που η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ανώριμοι πολιτικοί ηγέτες, που από τα αρχαία χρόνια βασανίζουν αυτή η χώρα,
επιβιώνουν σε μία εποχή που η πληροφόρηση και η πρόβλεψη του αποτελέσματος μίας επιλογής μας είναι εύκολη και ίσως και μαθηματικά υπολογίσιμη πλέον.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Γιατι βρε παιδί μου πιάνεις πάλι τα πολιτικά ε????

Το προηγούμενο ποστ σου έκρυβε τέτοια αγάπη που δεν μου πήγε η καρδιά να σχολιάσω (δεδομένου οτι καλό λόγο απο μένα δεν θα άκουγες δεν ήθελα να το χαλάσω) και μου γράφεις στο καπάκι πολιτικό ποστ και επισκιάζεις την ομορφιά του άλλου....

Ε τι να πώ το θές το βρισιματάκι σου, το τραβάει ο οργανισμός σου μάλλον και ευτυχώς το ΣΚ έφυγα απο την Σαλονίκη και δεν έπεσα πάνω σου!!!

February 12, 2007 4:10 PM  
Blogger ονειροπόλος πάνθηρ... said...

.....αααα γι'αυτό έβλεπα παντού χαρούμενες φάτσες στην Θεσσαλονίκη....είχες φύγει εσύ ε??
:-))))))

February 12, 2007 4:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Δεν ξέρανε βρε οτι είσαι Αθηναίος γι αυτό ήταν χαρούμενοι!!!!

Αμφιβάλω αν είπες σε κανέναν απο που είσαι!!!

February 12, 2007 4:23 PM  

Post a Comment

<< Home